Monday, August 13, 2012

moodak

INGREDIENTS:
rice:2 cup
ghee:1 spoon
salt:acc to ur taste

FILLING:
coconut:(grated):1.5 cup
gud:3/4 cup(grated)
coriander powder:1/2 spoon
 
Washed rice take a while to dry in a clean cloth. The finer grinding rice flour to prepare. Imen ghee in a pan and boil a cup of water mix. Now add the rice flour in the water. Stir the mixture constantly so after putting dough do not lump it. Remove from the pan and the gas to cool for ten to fifteen minutes. And it must offer another pan on low light grated coconut, nuts and cook until light brown, add molasses(gud). Keep from heat to cool off. After cooling the mixture is stuffed into a bike proportions. Take the proportional share Ante woven rice. These Loiyon hands began to extend lubricant filling stuffed in between eight to ten emphasis Modak size. Take the whole ball cooked in steam.its ready to taste. चावलः दो कप
शुद्ध घीः एक चम्मच
भऱावन के लिएः कद्दूकश किया नारियल (डेढ़ कप), कद्दूकश किया गुड़ (तीन चौथाई हिस्सा) व अन्य सूखा मेव
धुले हुए चावल को कुछ देर के लिए किसी साफ कपड़े में सूखा लें। इसके बाद चावल को पीसकर महीन आटा तैयार कर लें। पैन में एक कप पानी उबालें और इमें घी मिला दें। अब इस पानी में चावल का आटा डालें। आटां डालने के बाद इस मिश्रण को लगातार चलाते रहें ताकि, इसमें गांठ न पड़े। इसके बाद पैन को गैस से उतार दें और दस से पंद्रह मिनट तक ठंडा होने दें। हल्की आंच पर दूसरा पैन चढ़ाएं और उसमें कद्दूकश किया नारियल, सूखा मेवा व गुड़ डालकर हल्का भूरा होने तक पकाएं। आंच से उतारकर ठंडा होने के लिए रख दें। ठंडा होने के बाद इस भरवां मिश्रण को समानुपात में बांट लें। चावल के गूंथे हुए आंटे को भी समानुपात में बांट लें। इन लोइयों को चिकनाई लगे हाथों से फैलाएं और इसके बीच में भरवां भरकर आठ से दस बल देते हुए मोदक का आकार दें। इसके बाद सारी लोइयों को भाप में पका लें। गर्मागर्. 

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